zondag 5 oktober 2008

Een cruise in Halong Bay

Na twee maanden reizen worden we specialisten in het onderhandelen en afdingen. We boeken een "cruise" (groooote korrel zout) waarvoor onze mede-passagiers soms tot 100 dollar meer betalen. Een extra pintje voor ons dus :-)

Die mede-passagiers zijn onder andere 12 Chinezen... zucht. Maar alhoewel ze veel lawaai bij hebben, zijn het schatten van mensen zullen we snel merken. Na een paar uur heeft Bert al een "brother" die niet meer van z'n zijde zal wijken, en die we later op onze reis op de meest onverwachte momenten en plaatsen zullen tegenkomen.

Halong Bay is een van de meest toeristische plaatsen in Vietnam en dat is merkbaar, maar het is desalniettemin prachtig. We bezoeken de grootste en mooiste grot die we ooit hebben gezien, maar die langzaam aan poreus wordt omdat ze elke dag door zoveel toeristen bezocht wordt...
Na een kort kayaktochtje is het tijd voor een sunset-zwempartij. Bert brengt de Chinezen wat moed bij en al snel dient het bovenste dek van de boot als springplank.

Het is de kleurrijkste zonsondergang die we op deze reis al hebben gezien, roos - rood - paars - prachtig. 's Avonds drinken we GOEDE Franse wijn uit plastieke flesjes met een professionele franse Jazz zangeres. Just a perfect day... (de duizenden kakkerlakken niet meegerekend)

De laatste dag brengen we op Cat Ba eiland door, maken we een junglewandeling en Goele beklimt een uitkijktoren die al lang oud ijzer had moeten zijn.

Monkey beach maakt zijn naam waar, gelukkig zijn de aapjes iets zachter voor lieve kindertjes dan voor volwassenen.

Dat "backpacken" iets van alle leeftijden is bewijzen onze twee nieuwe Duitse vriendinnen, 63 en 68 jaar, enige aanpassing: rugzak op een rolkarretje. Eentje om te onthouden.

1 opmerking:

Anke zei

hey schatties,

blij om te horen dat daar alles goed gaat... hier weer effe wat minder: ben donderdag avond brutaal van sjakosj beroofd door 2 pipo's op brommerke... enkel mijn gsm en sleutels heb ik nog omda die in mijn jas zaten.. en verder: kneuzing van mijn gezicht en schouder en schaafwonden! :( Volgende week hele week thuis... emotioneel heb ik ook nog wa tijd nodig...
maar vanavond is het mosselavond en gaan we jullie dus ontzettend missen... geprinte foto is klaar en nemen we mee...
en Bert: Kim en Ik zullen er alls aan doen om jouw stoemp met worst te bezorgen als je even in Belgiƫ bent!
Dikke kus!
Anke