zondag 5 oktober 2008

Hanoi - Sapa - Hanoi

Aan de grens zien we direct het verschil tussen China en Vietnam, na het moderne en ordelijke van China komen we in het minder rijke en ongestructureerde Vietnam. Onze bus van de grens naar Hanoi rammelt bijna uit elkaar maar we zien direct de charme van Vietnam als iedereen waait en naar ons lacht.

In Hanoi vinden we een slaapplaats in het Old Quarter van de stad. Hier is elk huis een winkel en elke straat heeft zijn specialiteit. Na de eerste avond weten we dat het gezelligheid troef is en de straat over steken een avontuur is!

We bezoeken onze gezonde dosis tempels en de gevangenis waar John McCain zijn arm lam is geworden (niet door het luxeleven daar maar gewoon door het slecht neerkomen van z'n vliegtuig!!)
Door de typhoon besluiten we (nog) niet naar de kust te gaan maar naar Sapa, een bergdorp waar vele "Tribe"-stammen wonen in traditionele klederdracht. We komen samen met de regen aan maar besluiten toch op een korte trektocht te gaan naar een van de vele bergdorpjes in de buurt. De bevolking is kleurrijk maar we zien er niet veel van omdat de stortregen ons bijna wegspoelt.

Voor de volgende dag vinden we een bus naar een niet-toeristisch marktje Pha Nong. Het overtreft alles, voor zoiets reizen we! Dit is een prentenboek!! 's Avonds vertrekken we, bij gebrek aan treinen de volgende dagen, terug naar Hanoi.

Na vier uur (van vijf tot negen 's morgens!!!!!) praten, uitleggen, tekenen, uitbeelden, veel herhalen en nog meer zuchten tegen de overtreffende trap van John Cleese in Fawlty Towers, pakken we in en gaan naar een ander hotel en op zoek naar een goed(koop) alternatief om Halong Bay te bezoeken.

Omdat we pas de volgende dag naar de baai vertrekken gaan we diezelfde dag nog naar Parfume Pagoda. En weeral wordt bewezen dat het een kleine wereld is... we zitten in hetzelfde bootje met de dochter van Mon Schepers (welbekend onder de toeristikanen)!!!


















2 opmerkingen:

Anke zei

Hey Schatties,

Wat een mooie foto's!!!! Ben toch blij weer een nieuwtje gehoold te hebben hool! :-) Veel pleziel op de boot dit weekend... Ik mis jullie en tot gauw!!

Dikke kus,
Anke

Unknown zei

Nog traditionele klederdracht! Mooi mooi :)

Enjoy!

En bereid jullie al maar voor: in maart zitten Inge en ik in Chili!