zaterdag 11 oktober 2008

Shoppen in Hoi An

Reizen is vermoeiend en na alle ontberingen moet je jezelf af en toe verwennen :-)
Voor 10 dollar krijgen we een sjieke kamer in een hotel met zwembad, zalig bij 35 graden. De Vietnamese kitch krijgen we er gratis bij.

Hoi An is een goede test wat betreft weerstaan aan shoppen. Aan de 505 kleermakers weerstaan we nog net, maar voor de winkeltjes met de prachtige lampionnen bezwijken we volledig. Postpakketje richting Belgie dus, 5 keer zo duur dan de aankoop zelf.

Bert z'n coupe was aan een grondige knipbeurt toe, 2,5 euro en een supermassage later stond hij terug zo scherp als een mes.

My son, een soort mini Ankor Wat, bezoeken we met het brommertje. We opteren voor een "automatique", leuk speelgoed want Bert wou het stuur (zoals het een man betaamd?) niet meer afgeven :-)


















Laatste dag Hoi An is gereserveerd om Natje's opdracht te volbrengen (zie opdrachtenpagina). Na een bezoekje aan de markt rijden we met een volgeladen karretje het locale weeshuis binnen waar Natje enkele jaren geleden vele uurtjes heeft gesleten. Het fruit en de snoepjes zijn in een mum van tijd veroberd, en vele knuffels worden uitgedeeld. Een pakkende ervaring waar we nog veel aan zullen terugdenken.

Hoi An is een gezellig stadje, waar je nog rustig over straat kan lopen zonder elke twee meter "buy from me" te moeten horen.

1 opmerking:

Nathalie zei

daar is mijn meisje se!!! toen ik er was, lag ze inmijn armen als een hoopje miserie bijna... ze kon niets door al dat water en de druk ervan... blij te zien dat ze nu kan zitten en kruipen.... dat wil zeggen dat ik nog eens terug moet niet./...