donderdag 23 oktober 2008

De Mekong delta

Het wordt tijd om in te pakken en richting Cambodja te trekken via "The Mighty Mekong". Meer dan eens teleurgesteld in de vriendelijkheid van de Vietnamezen, kijken we echt uit om naar buurland Cambodja te trekken. De laatste 2 dagen Vietnam brengen we voornamelijk door op de immense massa bruin water in grote boten, kleine bootjes en motorboten en zien we hoe het leven op en langs de Mekong eraan toe gaat.

Drijvende markten, ontelbare woonboten, een kokossnoepjesfabriek (Yesss!!), een noedelmakerij, en vooral heel veel mooie beelden terwijl we op de rivier richting Cambodja drijven. In het laatste Vietnamees "gat" komen we onze Spaanse vrienden weer tegen en vieren dat met teveel Saigonbiertjes en een portie smaakloze slang. We brengen onze laatste nacht in Vietnam door in een van de vochtigste en rumoerigste kamertjes van het land.

De grenspost is de meest relaxte die we ooit gezien hebben. We worden nog een laatste keer afgeript in Vietnam (van een afsluiter gesproken), stappen over op een Cambodjaanse boot en nemen afscheid van dit land. De motor van deze boot produceert meer decibel dan alle vorige boten samen, dus spenderen we de eerste uurtjes Cambodja met WC-papier in onze oren. De mensen op de oevers zwaaien en lachen naar ons (of met ons), we zijn blij dat we in Cambodja zijn.






Rara... Wat is dit? Tip: let op de kringen in het water ;-)

Geen opmerkingen: